0 votes
Hill Country Residence
Nestled into sloping topography, the design of this home allows privacy from the street while providing unique vistas throughout the house and to the surrounding hill country and downtown skyline. Layering rooms with each other as well as circulation galleries, insures seclusion while allowing stunning downtown views. The owners' goals of creating a home with a contemporary flow and finish while providing a warm setting for daily life was accomplished through mixing warm natural finishes such as stained wood with gray tones in concrete and local limestone. The home's program also hinged around using both passive and active green features. Sustainable elements include geothermal heating/cooling, rainwater harvesting, spray foam insulation, high efficiency glazing, recessing lower spaces into the hillside on the west side, and roof/overhang design to provide passive solar coverage of walls and windows. The resulting design is a sustainably balanced, visually pleasing home which reflects the lifestyle and needs of the clients.
611 views Jan 10, 2015

Your Comment

Anti-spam verification:

To avoid this verification in future, please log in or register.